Gyógyító húsleves recept

Hozzávalók:
- 20 deka disznócomb
- 1 nagy csont (pl.: combcsont)
- 2-3 közepes krumpli
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej hagyma
- 3 s. répa
- 2. f. répa
- egyéb leveszöldség, ki mit szeret.
- só
- bors (egész)
- pirospaprika
Elkészítés:
Fogsz egy szép nagy lábos és teleereszted vízzel. Belepakolod a fűszereket és a csontot és kb. fél órát főzöd. Mindenképp fel kell forrnia legalább egyszer. Ha a főzés megvolt akkor beledobálod a megpucolt, karikára/kockára vágott répákat, egészben a krumplit meg a hagymát és a fokhagymákat. Újra főzöd egy kicsit, majd hozzáadod a kockákra vágott disznócombot. Fél óra főzés után megkóstolod, elég ízes-e és ha nem akkor még ízesíted. Addig kell főzni ameddig a hús jó puha nem lesz. A borsot egy teatojásban lógasd bele, akkor nem lesz vele tele a leves, de az íze belefő. A pirospaprika csak színezés miatt kell bele, a végén.
Ha készen van akkor szedd ki a csontot. (ha van kutty-maccs akkor naagyon boldog lesz vele mert finom)
Az elkészülési ideje kb. 1-1,5 óra.
Ha szeretnél külön még tésztát is főzhetsz hozzá. Szerintem a cérnametélt a nyerő bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »