Gyógyító húsleves recept
Hozzávalók:
- 20 deka disznócomb
- 1 nagy csont (pl.: combcsont)
- 2-3 közepes krumpli
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej hagyma
- 3 s. répa
- 2. f. répa
- egyéb leveszöldség, ki mit szeret.
- só
- bors (egész)
- pirospaprika
Elkészítés:
Fogsz egy szép nagy lábos és teleereszted vízzel. Belepakolod a fűszereket és a csontot és kb. fél órát főzöd. Mindenképp fel kell forrnia legalább egyszer. Ha a főzés megvolt akkor beledobálod a megpucolt, karikára/kockára vágott répákat, egészben a krumplit meg a hagymát és a fokhagymákat. Újra főzöd egy kicsit, majd hozzáadod a kockákra vágott disznócombot. Fél óra főzés után megkóstolod, elég ízes-e és ha nem akkor még ízesíted. Addig kell főzni ameddig a hús jó puha nem lesz. A borsot egy teatojásban lógasd bele, akkor nem lesz vele tele a leves, de az íze belefő. A pirospaprika csak színezés miatt kell bele, a végén.
Ha készen van akkor szedd ki a csontot. (ha van kutty-maccs akkor naagyon boldog lesz vele mert finom)
Az elkészülési ideje kb. 1-1,5 óra.
Ha szeretnél külön még tésztát is főzhetsz hozzá. Szerintem a cérnametélt a nyerő bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

