Csontleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 8 személyre:
- 2 kg csont vegyesen /sertés,marha, csirke csont /minél több fajta annál jobb/
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehér répa /gyökér/
- 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
- csipet gyömbér
- csipet szerecsendió virág
- ételízesítő
- petrezselyem zöld
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük.
A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot,hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »