Csirkefarhát leves recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkefarhát
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1/4 fejes káposzta
- 1 cs petrezselyem
- 1/4 zeller gumó
- 1/2 cs cérnametélt
- só
- (végszükség esetén kicsi vegeta vagy 1 leveskocka)
Elkészítése:
A vizet (kb 4-5 liter) felteszem forrni, közben megtisztítom a hozzávalókat. Amikor már forr a víz bele teszem a húst és lassú tűzön főzöm.
A tetején keletkező habot sűrűn leszedem.
Amikor már eléggé tiszta jöhetnek a zöldségek, csak ekkor sózom. Legalább 1 órát főzöm nagyon lassú tűzön, ha nem kapott elég ízt a zöldségektől, kicsi delikátot vagy 1 leves kockát lehet hozzáadni.
A kifőtt tésztával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

