Csirkefarhát leves recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkefarhát
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1/4 fejes káposzta
- 1 cs petrezselyem
- 1/4 zeller gumó
- 1/2 cs cérnametélt
- só
- (végszükség esetén kicsi vegeta vagy 1 leveskocka)
Elkészítése:
A vizet (kb 4-5 liter) felteszem forrni, közben megtisztítom a hozzávalókat. Amikor már forr a víz bele teszem a húst és lassú tűzön főzöm.
A tetején keletkező habot sűrűn leszedem.
Amikor már eléggé tiszta jöhetnek a zöldségek, csak ekkor sózom. Legalább 1 órát főzöm nagyon lassú tűzön, ha nem kapott elég ízt a zöldségektől, kicsi delikátot vagy 1 leves kockát lehet hozzáadni.
A kifőtt tésztával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »