Csirkefarhát leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 db csirkefarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1/4 fejes káposzta
  • 1 cs petrezselyem
  • 1/4 zeller gumó
  • 1/2 cs cérnametélt
  • (végszükség esetén kicsi vegeta vagy 1 leveskocka)

Elkészítése:

A vizet (kb 4-5 liter) felteszem forrni, közben megtisztítom a hozzávalókat. Amikor már forr a víz bele teszem a húst és lassú tűzön főzöm.

A tetején keletkező habot sűrűn leszedem.

Amikor már eléggé tiszta jöhetnek a zöldségek, csak ekkor sózom. Legalább 1 órát főzöm nagyon lassú tűzön, ha nem kapott elég ízt a zöldségektől, kicsi delikátot vagy 1 leves kockát lehet hozzáadni.

A kifőtt tésztával tálalom.