Húsleves grízgaluskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés húsos csont
- 0,5 kg sertés tarja
- 4-5 db sárgarépa
- 3-4 szál zöldség
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb karalábé
- só
- szemes bors
- delikát
Grízgaluska:
- 2db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 e.k búzadara
- pici só
- 2-3 szem krumpli
Elkészítése:
A beáztatott húsos csontost és a húst tegyük fel annyi vízben főzni amennyi levest szeretnénk(kb 4l). A megtisztított zöldségeket tegyük hozzá és ezzel főzzük tovább. Mikor már az első habozást megcsináltuk akkor adjuk ízlés szerint hozzá a fűszereket és ezután addig főzzük még szép aranysárga nem lesz és a hús jó omlós lesz. Mikor kész a leves akkor szűrjük le és a zöldségeket tegyük külön és tálaláskor lehet hozzá tenni, vagy ki épp hogyan szereti. Grízgaluskával tálaljuk.
A tojásokat üssük fel és egy csipet sóval keverjük el. Adjunk hozzá annyi búzadarát, hogy kb. tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Tegyük a masszát legalább egy órára hűtőbe.Az időközben besűrűsödött masszából két vizes evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat éppen csak forrásban lévő sós vízbe.
Főzzük kb. 15 percig (akkor jó, ha a kettévágott galuska közepe már üveges), majd szűrőkanállal szedjük külön edénybe és tartsuk lefedve tálalásig.)))
Tipp:
- Gazdagabb íze lesz, ha szórunk bele egy csipet őrölt borsot és/vagy apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Egy csipet szódabikarbóna könnyebbé teszi.
- Ha kiskanállal kisebb galuskákat szaggatunk, a főzési idő is 4-5 percre rövidül.
- Sokkal finomabb, ha daragaluskát húslevesben főzzük ki.
- Ha benne hagyjuk a vízben, tovább puhul és teljesen megszívja magát. (Csak vigyázzunk, mert “megissza” a levest.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »