Húsleves a baromfiudvarból recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 személyre:
- ½ kg liba nyak
- ½ pulyka nyak
- ½ kg pecsenyekacsa szárnytő
- 1 kg csirkemell csont
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehér répa /gyökér/
- 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
- 1 fej gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
- csipet gyömbér
- csipet szerecsendió virág
- ételízesítő
- petrezselyem zöld
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük. A csontokat, nyakakat és szárnytövet hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

