Húsgombócleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg levescsont
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöldje
- 20 dkg sertéscomb darálva
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- zsemlemorzsa
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A levescsontot a zöldségfélékkel, a hagymákkal, a ízesítőkkel megfőztem, mint egy szokásos húslevest.
Leszűrtem és a gombócokat belefőztem a levesbe.
Húsgombóc:
A húst ledaráltam, sóztam, borsoztam. Kettő zsemlét beáztattam, kifacsartam és a húshoz adtam.
Belekevertem 2 db felvert tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, vörös és fokhagymát reszeltem rá, egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgoztam az egészet és a levesbe főztem.
A legvégén csipet bazsalikommal ízesítettem a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »