Húsgombócleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg levescsont
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöldje
- 20 dkg sertéscomb darálva
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- zsemlemorzsa
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A levescsontot a zöldségfélékkel, a hagymákkal, a ízesítőkkel megfőztem, mint egy szokásos húslevest.
Leszűrtem és a gombócokat belefőztem a levesbe.
Húsgombóc:
A húst ledaráltam, sóztam, borsoztam. Kettő zsemlét beáztattam, kifacsartam és a húshoz adtam.
Belekevertem 2 db felvert tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, vörös és fokhagymát reszeltem rá, egy kevés zsemlemorzsával jól összedolgoztam az egészet és a levesbe főztem.
A legvégén csipet bazsalikommal ízesítettem a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »