Húsgombócleves recept

Hozzávalók
a húsgombóchoz:
- 30 dkg darált hús
- 5 ek. zsemlemorzsa
- kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
a leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 2 burgonya
- ételízesítő
Elkészítése:
A húsgombóc elkészítése: a hagymát megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt összekavarjuk. Gombócot formálunk belőle. A zöldségeket meghámozzuk, felkarikázzuk. Kevés olajon kissé megdinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék főzni. Ételízesítővel, és sóval ízesítjük. Mikor a zöldségek már jól megpuhultak belerakjuk a húsgombócot és együtt készre főzzük.
Forrón zöldség zölddel megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »