Húsgombócleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók

a húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált hús
  • 5 ek. zsemlemorzsa
  • kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 tojás

a leveshez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 burgonya
  • ételízesítő

Elkészítése:
A húsgombóc elkészítése: a hagymát megpirítjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt összekavarjuk. Gombócot formálunk belőle. A zöldségeket meghámozzuk, felkarikázzuk. Kevés olajon kissé megdinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnék főzni. Ételízesítővel, és sóval ízesítjük. Mikor a zöldségek már jól megpuhultak belerakjuk a húsgombócot és együtt készre főzzük.
Forrón zöldség zölddel megszórva tálaljuk.