Húsgombóc leves recept

Hozzávalók: (4 főre)
- 20-30 dkg darált hús
- kevés főtt rizs
- sárgarépa
- petrezselyem
- kevés zeller
- 1 pohár kefir
- só, bors
- egy fej apróra vágott hagyma
- pici fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, hagymával fokhagymával,sóval borssal és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldségeket kockára vágjuk,olajon megpároljuk. Felöntjük tetszés szerinti vízzel, sózzuk és borsozzuk. Ha felforrt belerakjuk a gombócokat, megfőzzük a levesben őket.A kefirt elkeverjük egy kis leves lével, majd ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével feldobhatjuk az ízét. Nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »