Húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók: (4 főre)

  • 20-30 dkg darált hús
  • kevés főtt rizs
  • sárgarépa
  • petrezselyem
  • kevés zeller
  • 1 pohár kefir
  • só, bors
  • egy fej apróra vágott hagyma
  • pici fokhagyma
  • kevés olaj

Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, hagymával fokhagymával,sóval borssal és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldségeket kockára vágjuk,olajon megpároljuk. Felöntjük tetszés szerinti vízzel, sózzuk és borsozzuk. Ha felforrt belerakjuk a gombócokat, megfőzzük a levesben őket.A kefirt elkeverjük egy kis leves lével, majd ezzel behabarjuk a levest. Egy kis citromlével feldobhatjuk az ízét. Nagyon finom!