Hideg meggyleves recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg meggy vagy 2 üveg meggybefőtt
- 2 dl főzőtejszín /vagy tej/
- 4 ek pudingpor vagy étkezési keményítő
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 8-10 db szegfűszeg
- 2-3 db egész fahéjrúd
- citromlé
Elkészítése:
A citromot felkarikázzuk. A meggyet /aki akarja / kimagozzuk. Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget.
Beletesszük a meggyet, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A pudingporral elkevert tejszínnel /vagy tejjel/besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni.
Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsből is. Ha befőttből készítjük a meggyet, csak akkor tegyük bele, ha behabartuk a levest. Egyet forr és kapcsoljuk le a tűzhelyet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.