Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg meggyleves recept

Hideg meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg meggy vagy 2 üveg meggybefőtt
    • 2 dl főzőtejszín /vagy tej/
    • 4 ek pudingpor vagy étkezési keményítő
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 db citrom
    • 1 csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 8-10 db szegfűszeg
    • 2-3 db egész fahéjrúd
    • citromlé

    Elkészítése:

    A citromot felkarikázzuk. A meggyet /aki akarja / kimagozzuk. Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget.

    Beletesszük a meggyet, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A pudingporral elkevert tejszínnel /vagy tejjel/besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni.

    Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.

    Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsből is. Ha befőttből készítjük a meggyet, csak akkor tegyük bele, ha behabartuk a levest. Egyet forr és kapcsoljuk le a tűzhelyet.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá