Hideg meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy vagy 2 üveg meggybefőtt
  • 2 dl főzőtejszín /vagy tej/
  • 4 ek pudingpor vagy étkezési keményítő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 8-10 db szegfűszeg
  • 2-3 db egész fahéjrúd
  • citromlé

Elkészítése:

A citromot felkarikázzuk. A meggyet /aki akarja / kimagozzuk. Egy fazékba öntünk, annyi vizet amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget.

Beletesszük a meggyet, citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A pudingporral elkevert tejszínnel /vagy tejjel/besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni.

Citromlével és cukorral utána ízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.

Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsből is. Ha befőttből készítjük a meggyet, csak akkor tegyük bele, ha behabartuk a levest. Egyet forr és kapcsoljuk le a tűzhelyet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!