Hideg málnakrémleves vaníliafagyival recept

Hozzávalók:
- 70 dkg málna
- 4 ek.méz vagy cukor
- 1 cs.vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom
- fahéj
- szegfűszeg
- fél csomag vaníliás pudingpor
- csipet só
- 5 dl víz
- vaníliafagylalt
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A megtisztított málnát feltesszük főni a vízzel, van.cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel.
Tíz percig lassan főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük a magok miatt. Eközben a habtejszínt simára keverjük a van.pudinggal, majd beleöntjük a turmixba és visszatesszük főni.
A mandulát serpenyőben egy kevés cukorral aranybarnára pirítjuk.
Tálaláskor a hideg levest csészébe / tányérba merjük, majd egy gombóc vaníliafagyit teszünk bele és megszórjuk a mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »