Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg málnakrémleves vaníliafagyival recept

Hideg málnakrémleves vaníliafagyival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg málna
    • 4 ek.méz vagy cukor
    • 1 cs.vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 citrom
    • fahéj
    • szegfűszeg
    • fél csomag vaníliás pudingpor
    • csipet só
    • 5 dl víz
    • vaníliafagylalt
    • szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A megtisztított málnát feltesszük főni a vízzel, van.cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel.

    Tíz percig lassan főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük a magok miatt. Eközben a habtejszínt simára keverjük a van.pudinggal, majd beleöntjük a turmixba és visszatesszük főni.

    A mandulát serpenyőben egy kevés cukorral aranybarnára pirítjuk.

    Tálaláskor a hideg levest csészébe / tányérba merjük, majd egy gombóc vaníliafagyit teszünk bele és megszórjuk a mandulával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá