Hideg málnakrémleves vaníliafagyival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hideg málnakrémleves vaníliafagyival

Hozzávalók:

  • 70 dkg málna
  • 4 ek.méz vagy cukor
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citrom
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 5 dl víz
  • vaníliafagylalt
  • szeletelt mandula

Elkészítése:

A megtisztított málnát feltesszük főni a vízzel, van.cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel.

Tíz percig lassan főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük a magok miatt. Eközben a habtejszínt simára keverjük a van.pudinggal, majd beleöntjük a turmixba és visszatesszük főni.

A mandulát serpenyőben egy kevés cukorral aranybarnára pirítjuk.

Tálaláskor a hideg levest csészébe / tányérba merjük, majd egy gombóc vaníliafagyit teszünk bele és megszórjuk a mandulával.