Hamis vadas leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya
- 6 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 szelet zeller
- 2 kis fej vöröshagyma
- 1 babér levél
- 2 szikadt zsemle ( én 3szelet kenyeret raktam)
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 kis tejföl
- 1 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár csepp citromlé
- mustár
- 1 kávés kanál fűszer paprika
- bors
- só
- 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése: Olajon megpároljuk a karikákra vágott répákat. Meghintjük fűszer paprikával, majd felöntjük kb. 3 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, a megtisztított és egészben hagyott hagymát és a zellert. Meghintjük borssal, sóval, pici őrölt köménymaggal, majd lassú tűzön készre főzzük.
Eközben elkészítjük a leves betétet:
Felkockázzuk a szikkadt zsemlét. Kissé megpirítjuk majd leöntjük tejjel, majd kihűtjük, rászórjuk a petrezselymet, megsózzuk ,hozzáadjuk a tojást valamint annyi lisztet hogy jól össze álljon a massza. Apró gombócokat szaggatunk kanállal a főzésben lévő levesbe. (Én golyókat gyúrtam).
Körülbelül 5 percig főzzük még, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt, felforraljuk. Citromlével ízesítjük.