Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis vadas leves recept

Hamis vadas leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes burgonya
    • 6 szál sárgarépa
    • 3 szál fehérrépa
    • 1 szelet zeller
    • 2 kis fej vöröshagyma
    • 1 babér levél
    • 2 szikadt zsemle ( én 3szelet kenyeret raktam)
    • 1-2 evőkanál liszt
    • 1 kis tejföl
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pár csepp citromlé
    • mustár
    • 1 kávés kanál fűszer paprika
    • bors
    • 2-3 evőkanál olaj

    Elkészítése: Olajon megpároljuk a karikákra vágott répákat. Meghintjük fűszer paprikával, majd felöntjük kb. 3 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, a megtisztított és egészben hagyott hagymát és a zellert. Meghintjük borssal, sóval, pici őrölt köménymaggal, majd lassú tűzön készre főzzük.

    Eközben elkészítjük a leves betétet:

    Felkockázzuk a szikkadt zsemlét. Kissé megpirítjuk majd leöntjük tejjel, majd kihűtjük, rászórjuk a petrezselymet, megsózzuk ,hozzáadjuk a tojást valamint annyi lisztet hogy jól össze álljon a massza. Apró gombócokat szaggatunk kanállal a főzésben lévő levesbe. (Én golyókat gyúrtam).

    Körülbelül 5 percig főzzük még, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt, felforraljuk. Citromlével ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá