Hamis vadas leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 közepes burgonya
  • 6 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 babér levél
  • 2 szikadt zsemle ( én 3szelet kenyeret raktam)
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 kis tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • pár csepp citromlé
  • mustár
  • 1 kávés kanál fűszer paprika
  • bors
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése: Olajon megpároljuk a karikákra vágott répákat. Meghintjük fűszer paprikával, majd felöntjük kb. 3 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, a megtisztított és egészben hagyott hagymát és a zellert. Meghintjük borssal, sóval, pici őrölt köménymaggal, majd lassú tűzön készre főzzük.

Eközben elkészítjük a leves betétet:

Felkockázzuk a szikkadt zsemlét. Kissé megpirítjuk majd leöntjük tejjel, majd kihűtjük, rászórjuk a petrezselymet, megsózzuk ,hozzáadjuk a tojást valamint annyi lisztet hogy jól össze álljon a massza. Apró gombócokat szaggatunk kanállal a főzésben lévő levesbe. (Én golyókat gyúrtam).

Körülbelül 5 percig főzzük még, majd hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt, felforraljuk. Citromlével ízesítjük.