Hamis gulyásleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg leveszöldség (3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kisebb karalábé, 1 darabka zeller)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek tyúkzsír
- 1 kk só
- 1 marhahúsleves kocka
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált paprika
- 1 nagy csipet bors
- 1,5 l víz
Csipetkéhez:
- 1 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek liszt
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát apróbb kockára vágjuk, a sárgarépát, a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a karalábét, zellert és a krumplit kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel, leveskockával, darált paprikával. Fedő alatt hagyjuk főni.
Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel összedolgozzuk. Apró golyókat csipkedünk és sodrunk a levesbe.
Ha már minden zöldség puha és a tészta is megfőtt, elzárjuk és melegen kínáljuk.
Tipp:
Frank Júlia receptjei közül választottam. Már sokféle gulyást készítettem, de hamisat most először. Annyit változtattam rajta, hogy az eredeti kezdeti szalonna lepirítást elhagytam (van a családban, aki nem kedveli a szalonnát a levesben) és tyúkzsíron pirítottam meg a vöröshagymát. Így is remek, ízletes és laktató lett.