Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis gulyásleves recept

Hamis gulyásleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 25 dkg leveszöldség (3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kisebb karalábé, 1 darabka zeller)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek tyúkzsír
    • 1 kk só
    • 1 marhahúsleves kocka
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 ek házi darált paprika
    • 1 nagy csipet bors
    • 1,5 l víz

    Csipetkéhez:

    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek liszt

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát apróbb kockára vágjuk, a sárgarépát, a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a karalábét, zellert és a krumplit kisebb darabokra vágjuk.

    A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel, leveskockával, darált paprikával. Fedő alatt hagyjuk főni.

    Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel összedolgozzuk. Apró golyókat csipkedünk és sodrunk a levesbe.
    Ha már minden zöldség puha és a tészta is megfőtt, elzárjuk és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Frank Júlia receptjei közül választottam. Már sokféle gulyást készítettem, de hamisat most először. Annyit változtattam rajta, hogy az eredeti kezdeti szalonna lepirítást elhagytam (van a családban, aki nem kedveli a szalonnát a levesben) és tyúkzsíron pirítottam meg a vöröshagymát. Így is remek, ízletes és laktató lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá