Hamis gulyásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hamis gulyásleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg leveszöldség (3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kisebb karalábé, 1 darabka zeller)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek tyúkzsír
  • 1 kk só
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 nagy csipet bors
  • 1,5 l víz

Csipetkéhez:

  • 1 közepes tojás
  • 3 púpos ek liszt

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát apróbb kockára vágjuk, a sárgarépát, a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a karalábét, zellert és a krumplit kisebb darabokra vágjuk.

A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel, leveskockával, darált paprikával. Fedő alatt hagyjuk főni.

Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel összedolgozzuk. Apró golyókat csipkedünk és sodrunk a levesbe.
Ha már minden zöldség puha és a tészta is megfőtt, elzárjuk és melegen kínáljuk.

Tipp:

Frank Júlia receptjei közül választottam. Már sokféle gulyást készítettem, de hamisat most először. Annyit változtattam rajta, hogy az eredeti kezdeti szalonna lepirítást elhagytam (van a családban, aki nem kedveli a szalonnát a levesben) és tyúkzsíron pirítottam meg a vöröshagymát. Így is remek, ízletes és laktató lett.