Halászlé bográcsban recept

Hozzávalók:
Alaplé:
- 4 nagy fej hagyma kockára vágva
- 2 pontyfej
- 3 ponty farok
- 3 kárász
- 3 keszeg
- 3 törpeharcsa
- 3 tk fűszerpaprika
- 2 paradicsom
- 2 tv paprika
- 1 csípős zöldpaprika
- só
Halászlé:
- 3 közepes fej hagyma kockára vágva
- 2 fej fokhagyma szeletelve
- 1 tv paprika felszeletelve
- 1 zöld paprika felszeletelve
- fél chili paprika felszeletelve
- 1 paradicsom kockára vágva
- 2 ek fűszerpaprika
- 8 szelet ponty
Elkészítése:
Alaplé: a kockára vágott hagymát, két fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat sózom, borsozom, felöntöm kb 2 liter vízzel és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apró halat, ponty fejet és farkat, megsózom és addig főzöm amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb 40 perc).
Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot szálkát és tekerős passzírozón átnyomom.
Halászlé: a hagymát két fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, hogy nehogy összetörjenek a halszeletek.
Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »