Hagymaleves recept
Hozzávalók:
- 3 fej hagyma apróra vágva
- 1 szál póréhagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- kevés snidling
- néhány babérlevél
- 1 csipet só, és bors
- ízlés szerint szerecsendió
- 200 g főzőtejszín
- kevés liszt, vagy keményítő
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a hagymát dinsztelem, kicsit később a pórét, és a fokhagymát is hozzáadom. Megsózom.
Felöntöm vízzel, megborsozom, szerecsendiót reszelek hozzá, a babérleveleket is a vízbe teszem. (ha valaki tartalmasabb levest kíván, tehet bele 1 – 2 leveskockát is)
Mikor a hagyma megfő, keményítős, vagy lisztes főzőtejszínnel behabarom, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és újból felforralom.
Tálalni lehet levesgyönggyel, de fokhagymás olajban pirított kenyérkockákkal is. Sajtot is reszelhetünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

