Hagymaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 fej hagyma apróra vágva
  • 1 szál póréhagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
  • kevés snidling
  • néhány babérlevél
  • 1 csipet só, és bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 200 g főzőtejszín
  • kevés liszt, vagy keményítő

Elkészítése:

Kevés zsiradékon a hagymát dinsztelem, kicsit később a pórét, és a fokhagymát is hozzáadom. Megsózom.

Felöntöm vízzel, megborsozom, szerecsendiót reszelek hozzá, a babérleveleket is a vízbe teszem. (ha valaki tartalmasabb levest kíván, tehet bele 1 – 2 leveskockát is)

Mikor a hagyma megfő, keményítős, vagy lisztes főzőtejszínnel behabarom, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és újból felforralom.

Tálalni lehet levesgyönggyel, de fokhagymás olajban pirított kenyérkockákkal is. Sajtot is reszelhetünk rá.