Gyümölcsleves földicseresznyével recept

Hozzávalók:
- 3 db szép alma hámozva és kimagozva
- 5 dkg kék áfonya
- 10 db földicseresznye
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 db szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- 10 dkg cukor
- 1 db fahéj
- 1 db bionarancs héja
- 1 db citrom leve
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- csipet só
- 1 liter víz
Elkészítése:
1 liter vízben felteszem főni a cikkekre vágott almát, beledobom az áfonyát is, meg a fűszereket és a cukrot.
Csipet sóval is ízesítem, és a narancs héját belereszelem. A földicseresznyét alaposan megmosom, és azt is a levesbe teszem. Az alma fő meg előbb, a többi gyümölcsnek nem kell szétfőni.
Citromlével ízesítem, mert kiemeli a színeket. A tejfölbe keverem a tejszínt és a pudingport, majd a főzőléből kiveszek egy keveset, és összekeverem a tejfölös keverékkel, ehhez egy kis habverőt használok, mert így csomómentes lesz, és behabarom vele a levest. 4-5 percig kevergetve főzöm még, majd leveszem a tűzhelyről.
Megkóstolom, majd utánaízesítem. (Aki szereti, még citromfűvel is kínálhatja.) Behűtve kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »