Gyümölcsleves almával és szilvával recept

Hozzávalók:
- 15 dl víz
- 3 közepes alma
- 20 dkg szilva
- 3 ek cukor
- 10 db szegfűszeg
- 1 kk fahéj
- 1 csipet citromsav
- 1,5 dl tej
- 1 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A meghámozott, magtalanított almát apró kockákra összevágom, a szilvát kimagozom, feldarabolom.
A cukros vízzel együtt a gyümölcsöket felteszem főzni. 15 perc elteltével beleteszem a fűszereket is . A csipet citromsavtól megőrzi a szép színét az alma, és kiemeli a szilva kellemes színét.
Amikor kész, egy kanál lisztet tejjel kikeverem egy bögrében, majd fokozatosan a levesbe öntöm állandó keverés mellett. Egyet forralok rajta, és kész!
Tipp:
Én cukor helyett diétás tablettát török össze (5-6 db ot). Így cukorbetegek is fogyaszthatják!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »