Gyümölcsleves almával és szilvával recept

Hozzávalók:
- 15 dl víz
- 3 közepes alma
- 20 dkg szilva
- 3 ek cukor
- 10 db szegfűszeg
- 1 kk fahéj
- 1 csipet citromsav
- 1,5 dl tej
- 1 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A meghámozott, magtalanított almát apró kockákra összevágom, a szilvát kimagozom, feldarabolom.
A cukros vízzel együtt a gyümölcsöket felteszem főzni. 15 perc elteltével beleteszem a fűszereket is . A csipet citromsavtól megőrzi a szép színét az alma, és kiemeli a szilva kellemes színét.
Amikor kész, egy kanál lisztet tejjel kikeverem egy bögrében, majd fokozatosan a levesbe öntöm állandó keverés mellett. Egyet forralok rajta, és kész!
Tipp:
Én cukor helyett diétás tablettát török össze (5-6 db ot). Így cukorbetegek is fogyaszthatják!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »