Gyümölcsleves recept

Hozzávalók:
- 1 doboz mirelit gyümölcs(ha nincs épp nyár), bármilyen gyümölcs jó szinte, én ma piros gyümölcsökből csináltam: meggy, ribizli, szeder, eper, málna
- citromhéj, egész fahéj, szegfűszeg
- cukor(én nádcukrot használok már jó ideje, egészségesebb)
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A gyümölcsöket beleöntöttem egy nagyobb fazékba, és felöntöttem vízzel, tettem bele egy fél fahéjat(kb. ujjnyi vastag, 8 centis fahéj felét), 8-10 szegfűszeget, jó sok cukrot(mindenki úgy ízesítse, annyira édesre,ahogy a gyümölcsök megkövetelik,nekem savanyú gyümölcseim voltak, abba több cukor kell), és egy fél citrom héját is beleszeleteltem. Jól kiolvasztottam, “megfőztem” a gyümölcsöket, majd mikor már puhák voltak, beleöntöttem a tejszínt, és hagytam pár percig forrni. Kóstolás, utófűszerezés, és már mehet is a kamrába hűlni.Hihetetlenül egyszerű az elkészítése, és ugyanolyan finom,mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha ráér, és finomat akar csinálni, akkor csináljon gyümölcslevest.
Jó étvágyat!
Ezen receptem korábban már megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »