Gyümölcsleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1-2 liter víz
- 1 üveg szilvabefőtt (levével együtt)
- 1 kis üveg cseresznyebefőtt
- 1 kis üveg meggybefőtt
- 1 kis üveg körtebefőtt
- 1 kis üveg nektarin befőtt (ezeket én rakom el nyáron kicsi üvegekbe)
- 2-3 szem alma, vékony szeletekre vágva
- 1-2 banán, szeletekre vágva
- 1 karika citrom (én héja nélkül teszem bele)
- 1 rúd fahéj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
- 3 dl habtejszín
- 1 evőkanál puncs puding (főzős)
Elkészítése:
A fenti hozzávalókat összekeverjük egy edénybe, majd feltesszük főni. Ha a befőttek megpuhultak akkor a tejszínben elkeverjük a pudingport, elkeverjük egy kis leveslével, majd folytonos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk. Ha van otthon, akkor lehet a leveshez adni joghurtot is, ezt a habarás előtt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.