Gyümölcsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1-2 liter víz
  • 1 üveg szilvabefőtt (levével együtt)
  • 1 kis üveg cseresznyebefőtt
  • 1 kis üveg meggybefőtt
  • 1 kis üveg körtebefőtt
  • 1 kis üveg nektarin befőtt (ezeket én rakom el nyáron kicsi üvegekbe)
  • 2-3 szem alma, vékony szeletekre vágva
  • 1-2 banán, szeletekre vágva
  • 1 karika citrom (én héja nélkül teszem bele)
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • cukor vagy édesítő ízlés szerint
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál puncs puding (főzős)

Elkészítése:

A fenti hozzávalókat összekeverjük egy edénybe, majd feltesszük főni. Ha a befőttek megpuhultak akkor a tejszínben elkeverjük a pudingport, elkeverjük egy kis leveslével, majd folytonos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk. Ha van otthon, akkor lehet a leveshez adni joghurtot is, ezt a habarás előtt.