Gyümölcsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg friss gyümölcs: alma, körte, birsalma, szilva, meggy, cseresznye, szőlő, őszibarack, sárgabarack stb.
- fél citrom leve
- fahéj
- szegfűszeg
- fél csipet só
- ízlés szerint cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: Az előkészített, megpucolt, kimagozott gyümölcsöket szeleteljük fel egyforma nagyságúra, majd vízben tegyük fel őket főni. Valamennyivel több vizet öntsünk hozzájuk, mint amennyi ellepi őket. Közben a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a cukorral ízesítsük a őket.
Amíg fő a leves, addig a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel, majd ha a gyümölcsök félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a leveshez. Még egyet forraljunk a gyümölcslevesen, és már kész is vagyunk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »