Barackleves recept

Hozzávalók:
- 1 doboz barack konzerv, vagy 1 kg hámozott, kimagozott barack
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
- 1 negyed citrom leve
Elkészítés: A barackokat vágjuk kockára, és annyi vízzel (vagy a levével) amennyi ellepi, tegyük fel főni. Közben a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítsük. Ha a barackleves felforrt, akkor a habtejszínnel és a joghurttal sűrűsítsük be a következő képpen: a habtejszínt és a joghurtot keverjük jól el, öntsünk hozzájuk egy kicsit a forró baracklevesből, majd zúdítsuk őket a levesbe. Aki gondolja egy pici étkezési keményítőt tehet az ételbe. Forraljuk fel a baracklevest, csepegtessünk bele a citromléből, és kész is vagyunk.
Már csak annyi dolgunk van, hogy jól behűtsük ezt a finomságot, és már tálalhatjuk is.
Én a natúr joghurtot a savanykás íze miatt teszem bele a baracklevesbe, de aki gondolja, tehet bele barack ízű, vagy másféle gyümölcsjoghurtot is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »