Barackleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 doboz barack konzerv, vagy 1 kg hámozott, kimagozott barack
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 1 negyed citrom leve

Elkészítés: A barackokat vágjuk kockára, és annyi vízzel (vagy a levével) amennyi ellepi, tegyük fel főni. Közben a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítsük. Ha a barackleves felforrt, akkor a habtejszínnel és a joghurttal sűrűsítsük be a következő képpen: a habtejszínt és a joghurtot keverjük jól el, öntsünk hozzájuk egy kicsit a forró baracklevesből, majd zúdítsuk őket a levesbe. Aki gondolja egy pici étkezési keményítőt tehet az ételbe. Forraljuk fel a baracklevest, csepegtessünk bele a citromléből, és kész is vagyunk.

Már csak annyi dolgunk van, hogy jól behűtsük ezt a finomságot, és már tálalhatjuk is.

Én a natúr joghurtot a savanykás íze miatt teszem bele a baracklevesbe, de aki gondolja, tehet bele barack ízű, vagy másféle gyümölcsjoghurtot is.