Almaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 közepes nagyságú alma
- 3-4 kanál cukor
- 1-2 kanál liszt
- 2 deci tejföl
- csipet őrölt fahéj
- csipet őrölt szerecsendió
- csipet só
Elkészítése:
A megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót.
Forrástól számítva 5 percig főzzük.
A tejfölt és a lisztet 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk egy keveset a leves levéből, majd az egészet belekeverjük a levesbe. Megvárjuk, amíg felforr és levesszük a tűzről.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.