Almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 közepes nagyságú alma
  • 3-4 kanál cukor
  • 1-2 kanál liszt
  • 2 deci tejföl
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet őrölt szerecsendió
  • csipet só

Elkészítése:

A megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót.

Forrástól számítva 5 percig főzzük.

A tejfölt és a lisztet 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk egy keveset a leves levéből, majd az egészet belekeverjük a levesbe. Megvárjuk, amíg felforr és levesszük a tűzről.