Gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg vegyes gyümölcs
- fahéj
- szegfűszeg
- cukor
- 3 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A gyümölcsöket a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel vízben felteszem főni. Hagyom egy kicsit forrni, de nem túlzottan, mert a gyümölcsök szétfőnek.
Ha megfőttek a gyümölcsök, veszek ki egy keveset a levéből, majd simára keverem a tejföllel, 1 dl vízzel, az étkezési keményítővel, és a forrásban lévő leveshez öntöm.
Tálalásnál eperrel díszítem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

