Gyors tejszínes zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- 1 üveg zöldborsó
- kevés petrezselyemzöld
- só
- bors
- 1 kk cukor
- kevés keményítő
- 200 g főzőtejszín
- 2 marék levestészta
- 2 db leveskocka
Elkészítése:
A zöldborsó konzervet levével együtt fazékba öntöm, kétszer annyi vizet öntök hozzá, belemorzsolom a leveskockát, és felforralom.
Mikor felforrt kevés levet kiveszek, ehhez hozzáadom a levestésztát.
A levest sózom , borsozom, cukrozom. Ha kell valami bele, akkor most pótolom.
A főzőtejszínből kevés keményítővel, és a forró lével habarást készítek, csomómentesre keverem, majd visszaöntöm a fazékba, beleteszem a finomra aprított petrezselymet.
Pillanatok alatt kész a finom leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »