Gyors tejszínes zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gyors tejszínes zöldborsóleves

Hozzávalók:

  • 1 üveg zöldborsó
  • kevés petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 kk cukor
  • kevés keményítő
  • 200 g főzőtejszín
  • 2 marék levestészta
  • 2 db leveskocka

Elkészítése:

A zöldborsó konzervet levével együtt fazékba öntöm, kétszer annyi vizet öntök hozzá, belemorzsolom a leveskockát, és felforralom.

Mikor felforrt kevés levet kiveszek, ehhez hozzáadom a levestésztát.

A levest sózom , borsozom, cukrozom. Ha kell valami bele, akkor most pótolom.
A főzőtejszínből kevés keményítővel, és a forró lével habarást készítek, csomómentesre keverem, majd visszaöntöm a fazékba, beleteszem a finomra aprított petrezselymet.

Pillanatok alatt kész a finom leves.