Gyors és egyszerű zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 1 szál répa
- 1 burgonya
- 1 marék zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 marék levestészta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 3 ek étolaj
- csipet pirospaprika
- csipet petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az olajon megpirítom a vöröshagymát. Ha kész egy csipet pirospaprikával meghintem (tényleg csak egy késhegynyivel, hisz nem gulyás leves lesz). Ezután felöntöm vízzel, belerakom a felkockázott répát. Fűszerezem sóval, borssal, delikáttal.
Ha répa már majdnem kész belerakom a felkockázott burgonyát és a zöldborsót is. Ha ezek is megfőttek, belerakom a levestésztát (boglyas cérnametélt) és meghintem egy kis petrezselyemmel (szárított is lehet).
A tészta pár perc alatt megfő és lehet is tálalni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »