Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyöngybableves füstölt csülökkel recept

Gyöngybableves füstölt csülökkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze gyöngybab (2,5 dl)
    • 50 dkg csontos füstölt csülök
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 4 nagy szál sárgarépa
    • 3 szál petrezselyem
    • 5 közepes szem krumpli
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 ek házi darált paprika
    • 2 ek olaj
    • 2 ek liszt
    • 1 tk őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A babot egy pár órára beáztatjuk forró vízbe. A legjobb az, ha már előző este megtesszük.

    A csülköt levágjuk a csontról, majd apró kockákra vágjuk. Bő  vízben, fedő alatt a csonttal együtt megfőzzük (kb 3/4 óra), majd hozzáadjuk a babot. Fűszerezzük sóval, borssal és darált paprikával.

    Amíg a levesünk fő, megtisztítjuk a zöldségeket. A krumplit kockákra, a répát és a petrezselymet karikákra vágjuk. Amikor már majdnem puha a bab és a csülök, hozzáadjuk a zöldségeket és egy egész fej megpucolt vöröshagymát.

    A lisztet, megpirítjuk az olajon, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Pár evőkanál forró leveslével felhígítjuk, majd ha a zöldségek megpuhultak, folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá