Gyöngybab leves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg gyöngybab
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 leveskocka
- 1 kk só
- 2 nagy csipet bors
- 2 tk házi darált pirospaprika
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 4 kisebb krumpli
- 1 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk, a répát és a zöldséget vékony karikára vágjuk. A babról leöntjük a vizet.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a babot. Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab épp teljesen meg nem puhul. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, krumplit.
Amíg minden zöldség megpuhul, elkészítjük a rántást. 1 ek lisztet elkeverünk 2 ek olajjal, majd kis lángon világosra pirítjuk. A tűzről levéve meghintjük őrölt pirospaprikával. A leves levéből pár evőkanál lével elkeverjük. Ha már megpuhultak a zöldségek, a levesbe csorgatjuk a rántást és hagyjuk felforrni.
Tipp:
Legközelebb mindenképpen gazdagítom egy kis házi csipetkével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

