Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyöngybab leves recept

Gyöngybab leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg gyöngybab
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 leveskocka
    • 1 kk só
    • 2 nagy csipet bors
    • 2 tk házi darált pirospaprika
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 4 kisebb krumpli
    • 1 púpos ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 tk őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk, a répát és a zöldséget vékony karikára vágjuk. A babról leöntjük a vizet.

    A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a babot. Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab épp teljesen meg nem puhul. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, krumplit.

    Amíg minden zöldség megpuhul, elkészítjük a rántást. 1 ek lisztet elkeverünk 2 ek olajjal, majd kis lángon világosra pirítjuk. A tűzről levéve meghintjük őrölt pirospaprikával. A leves levéből pár evőkanál lével elkeverjük. Ha már megpuhultak a zöldségek, a levesbe csorgatjuk a rántást és hagyjuk felforrni.

    Tipp:

    Legközelebb mindenképpen gazdagítom egy kis házi csipetkével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá