Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk, a répát és a zöldséget vékony karikára vágjuk. A babról leöntjük a vizet.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a babot. Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab épp teljesen meg nem puhul. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, krumplit.
Amíg minden zöldség megpuhul, elkészítjük a rántást. 1 ek lisztet elkeverünk 2 ek olajjal, majd kis lángon világosra pirítjuk. A tűzről levéve meghintjük őrölt pirospaprikával. A leves levéből pár evőkanál lével elkeverjük. Ha már megpuhultak a zöldségek, a levesbe csorgatjuk a rántást és hagyjuk felforrni.
Legközelebb mindenképpen gazdagítom egy kis házi csipetkével.