Gyömbéres almaleves áfonyával recept

Hozzávalók:
- 3 Idared alma
- 12 dkg friss kék áfonya
- 2 dl tejföl
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 1 ek étkezési kukoricakeményítő
- 1 dl tejszín
- 1 rúd fahéj
- 3 szegfűszeg
- 2 kandírozott gyömbér
- 1 csillagánizs
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 liter víz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük. Szeletekre vágjuk, és azonnal feltesszük egy fazékban előkészített citromos vízbe főni.
Fűszerezzük, majd az áfonyát mosás után hozzáadjuk. A citromhéjat is reszeljük bele, és a kandírozott gyömbért aprítsuk fel. A levest addig főzzük, amíg az alma üvegesre nem párolódik. Ekkor a fűszereket eltávolítjuk.
A tejfölt kikeverjük egy kevés hideg vízzel, a keményítővel, és a tejszínnel. A felöntőléből is teszünk belőle hozzá hőkiegyenlítés szempontjából, hogy ne csomósodjon össze. Behabarjuk vele a levest, és pár percig kevergetve forraljuk. Lehűtve tálaljuk.
Őrölt fahéjjal is megszórhatjuk.
A gyömbéres almaleves áfonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »