Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres almaleves áfonyával recept

Gyömbéres almaleves áfonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 Idared alma
    • 12 dkg friss kék áfonya
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 ek étkezési kukoricakeményítő
    • 1 dl tejszín
    • 1 rúd fahéj
    • 3 szegfűszeg
    • 2 kandírozott gyömbér
    • 1 csillagánizs
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 1 liter víz

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük. Szeletekre vágjuk, és azonnal feltesszük egy fazékban előkészített citromos vízbe főni.

    Fűszerezzük, majd az áfonyát mosás után hozzáadjuk. A citromhéjat is reszeljük bele, és a kandírozott gyömbért aprítsuk fel. A levest addig főzzük, amíg az alma üvegesre nem párolódik. Ekkor a fűszereket eltávolítjuk.

    A tejfölt kikeverjük egy kevés hideg vízzel, a keményítővel, és a tejszínnel. A felöntőléből is teszünk belőle hozzá hőkiegyenlítés szempontjából, hogy ne csomósodjon össze. Behabarjuk vele a levest, és pár percig kevergetve forraljuk. Lehűtve tálaljuk.

    Őrölt fahéjjal is megszórhatjuk.

    A gyömbéres almaleves áfonyával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 73 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá