‘Gyógyító” galambleves recept

Hozzávalók:
- 2 galamb
- 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, 1/4 zeller, 1/4 karalábé, 1 kis fej hagyma, kis csokor
- petrezselyemzöld)
- 3 marék levestészta
- kevés só
- néhány szem bors
Elkészítése:
A konyhakész galambokat jól átmossuk akár több lében is, majd enyhén sós vízben, néhány szem borssal együtt feltesszük főzni (ételízesítő használatát nem javallom!).
Tanácsos hosszabb ideig, gyengébb lángon főzni, hogy az igazi esszencia, a “gyógyító erő” valóban kioldódjon a húsokból és a csontokból. A főzés félidejében hozzáadjuk a leveszöldségeket, valamint a petrezselyemzöldjét is. Gyengébb lángon, mint például egy csirkével tennénk, addig főzzük míg a hús megpuhul, de nem esik szét.
A levét ekkor leszűrjük, a húst különválogatjuk a zöldségektől. A leszűrt leveslébe 3 marék levestésztát főzünk bele. Ez a mennyiség így 4 fő részére bőségesen elegendő gyógyszer.
A megfőzött zöldségekkel és a félbevágott galambokkal együtt valóban gyógyító ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »