‘Gyógyító” galambleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
‘Gyógyító” galambleves

Hozzávalók:

  • 2 galamb
  • 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, 1/4 zeller, 1/4 karalábé, 1 kis fej hagyma, kis csokor
  • petrezselyemzöld)
  • 3 marék levestészta
  • kevés só
  • néhány szem bors

Elkészítése:

A konyhakész galambokat jól átmossuk akár több lében is, majd enyhén sós vízben, néhány szem borssal együtt feltesszük főzni (ételízesítő használatát nem javallom!).

Tanácsos hosszabb ideig, gyengébb lángon főzni, hogy az igazi esszencia, a “gyógyító erő” valóban kioldódjon a húsokból és a csontokból. A főzés félidejében hozzáadjuk a leveszöldségeket, valamint a petrezselyemzöldjét is. Gyengébb lángon, mint például egy csirkével tennénk, addig főzzük míg a hús megpuhul, de nem esik szét.

A levét ekkor leszűrjük, a húst különválogatjuk a zöldségektől. A leszűrt leveslébe 3 marék levestésztát főzünk bele. Ez a mennyiség így 4 fő részére bőségesen elegendő gyógyszer.

A megfőzött zöldségekkel és a félbevágott galambokkal együtt valóban gyógyító ebéd.