Gyenge-bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg gyenge-bab
- 1 kisebb babérlevél
- 1 púpos kk só
- 2 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 2 csapott ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A babot alaposan megtisztítjuk, és feltesszük egy fazékban főni. Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot. A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban. Kis lángon világosra pirítjuk. Kevéske, kb. 0,5 dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.
Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal merünk a rántásba, és az egészet a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »