Gyenge-bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg gyenge-bab
- 1 kisebb babérlevél
- 1 púpos kk só
- 2 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 2 csapott ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A babot alaposan megtisztítjuk, és feltesszük egy fazékban főni. Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot. A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban. Kis lángon világosra pirítjuk. Kevéske, kb. 0,5 dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.
Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal merünk a rántásba, és az egészet a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »