Gulyásleves csirkéből, bográcsban recept

Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemellfilé
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy szál sárgarépa
- 3 nagy szál petrezselyem
- 2 kisebb, zsenge karalábé
- 8 nagyobb szem krumpli
- 1 fehér paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 3 púpos ek tyúkzsír
- 1 jó púpos ek só
- 1 csapott kk őrölt bors
- 2 csapott kk őrölt pirospaprika
- 2 csapott kk csemege paprikakrém
- 1 csapott kk házi ételízesítő
Nokedlihez:
- 2 nagyobb házi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek liszt
- 0,5 kk só
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, a petrezselymet vékony karikára, a krumplit és a karalábét apró kockára vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk, és megtömjük a petrezselyemlevéllel.
A csirkét apróra vágjuk, és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a bográcsban zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkét, és fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a karalábét és a megtömött paprikát.
Ha már majdnem megfőtt a hús és a zöldség, akkor mehet bele a krumpli.
A nokedlihez a tojásokat a liszttel és a sóval simára keverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ekkor érdemes megkóstolni, és ha szükséges, ízesíteni.
Ha már minden puha, a hús, a zöldségek és a nokedli is megfőtt, akkor leemeljük a tűzről. Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Tegnap kihasználtuk a szeptemberi napsütést, és bográcsban készült a vendégváró gulyásleves. Egy kis csirkemell került bele, no meg egy kevés nokedli gazdagította. Én csak az előkészítésben vettem részt, meg a tálalásban, Párom ragadta magához a fakanalat és az irányítást. :-) Igazán finom lett. Másodikként kókuszkrémes csiga került az asztalra.
A gulyásleves csirkéből, bográcsban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »