Gulyásleves csirkéből, bográcsban recept
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemellfilé
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy szál sárgarépa
- 3 nagy szál petrezselyem
- 2 kisebb, zsenge karalábé
- 8 nagyobb szem krumpli
- 1 fehér paprika
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 3 púpos ek tyúkzsír
- 1 jó púpos ek só
- 1 csapott kk őrölt bors
- 2 csapott kk őrölt pirospaprika
- 2 csapott kk csemege paprikakrém
- 1 csapott kk házi ételízesítő
Nokedlihez:
- 2 nagyobb házi FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek liszt
- 0,5 kk só
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, a petrezselymet vékony karikára, a krumplit és a karalábét apró kockára vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk, és megtömjük a petrezselyemlevéllel.
A csirkét apróra vágjuk, és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a bográcsban zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkét, és fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a karalábét és a megtömött paprikát.
Ha már majdnem megfőtt a hús és a zöldség, akkor mehet bele a krumpli.
A nokedlihez a tojásokat a liszttel és a sóval simára keverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ekkor érdemes megkóstolni, és ha szükséges, ízesíteni.
Ha már minden puha, a hús, a zöldségek és a nokedli is megfőtt, akkor leemeljük a tűzről. Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Tegnap kihasználtuk a szeptemberi napsütést, és bográcsban készült a vendégváró gulyásleves. Egy kis csirkemell került bele, no meg egy kevés nokedli gazdagította. Én csak az előkészítésben vettem részt, meg a tálalásban, Párom ragadta magához a fakanalat és az irányítást. :-) Igazán finom lett. Másodikként kókuszkrémes csiga került az asztalra.
A gulyásleves csirkéből, bográcsban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 1 g