Gulyásleves csirkéből, bográcsban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 nagy szál sárgarépa
  • 3 nagy szál petrezselyem
  • 2 kisebb, zsenge karalábé
  • 8 nagyobb szem krumpli
  • 1 fehér paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 3 púpos ek tyúkzsír
  • 1 jó púpos ek só
  • 1 csapott kk őrölt bors
  • 2 csapott kk őrölt pirospaprika
  • 2 csapott kk csemege paprikakrém
  • 1 csapott kk házi ételízesítő

Nokedlihez:

  • 2 nagyobb házi tojás
  • 4 púpos ek liszt
  • 0,5 kk só

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, a petrezselymet vékony karikára, a krumplit és a karalábét apró kockára vágjuk.

A paprikát kicsumázzuk, és megtömjük a petrezselyemlevéllel.

A csirkét apróra vágjuk, és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a bográcsban zsíron üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a csirkét, és fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel.

Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a karalábét és a megtömött paprikát.

Ha már majdnem megfőtt a hús és a zöldség, akkor mehet bele a krumpli.

A nokedlihez a tojásokat a liszttel és a sóval simára keverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ekkor érdemes megkóstolni, és ha szükséges, ízesíteni.

Ha már minden puha, a hús, a zöldségek és a nokedli is megfőtt, akkor leemeljük a tűzről. Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

Tegnap kihasználtuk a szeptemberi napsütést, és bográcsban készült a vendégváró gulyásleves. Egy kis csirkemell került bele, no meg egy kevés nokedli gazdagította. Én csak az előkészítésben vettem részt, meg a tálalásban, Párom ragadta magához a fakanalat és az irányítást. :-) Igazán finom lett. Másodikként kókuszkrémes csiga került az asztalra.