Hozzávalók:
Nokedlihez:
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, a petrezselymet vékony karikára, a krumplit és a karalábét apró kockára vágjuk.
A paprikát kicsumázzuk, és megtömjük a petrezselyemlevéllel.
A csirkét apróra vágjuk, és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a bográcsban zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkét, és fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a répát, a petrezselymet, a karalábét és a megtömött paprikát.
Ha már majdnem megfőtt a hús és a zöldség, akkor mehet bele a krumpli.
A nokedlihez a tojásokat a liszttel és a sóval simára keverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ekkor érdemes megkóstolni, és ha szükséges, ízesíteni.
Ha már minden puha, a hús, a zöldségek és a nokedli is megfőtt, akkor leemeljük a tűzről. Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tegnap kihasználtuk a szeptemberi napsütést, és bográcsban készült a vendégváró gulyásleves. Egy kis csirkemell került bele, no meg egy kevés nokedli gazdagította. Én csak az előkészítésben vettem részt, meg a tálalásban, Párom ragadta magához a fakanalat és az irányítást. :-) Igazán finom lett. Másodikként kókuszkrémes csiga került az asztalra.