Székelygulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 doboz káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
Elkészítése:
A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, a kolbász karikákat és egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk. Ha a hús puha a 2 evőkanál lisztet elkeverjük 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »