Gulyás leves pulykából recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál őrölt kömény
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 tk ételízesítő
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 szem burgonya
- 1 ízlés szerint őrölt bors
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ízlés szerint só
- 10 ek rétesliszt
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
Elkészítése
Nagy fazékban, zsíron megpárolom a kockára vágott hagymát.
Félrehúzom és rászórom a pirospaprikát, őrölt köményt és a felkockázott húst. Ízlés szerint meghintem őrölt borssal.
Elkeverem, visszahúzom a tűzre, hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd ezzel is elkeverem.
Lefedve, 15 percig párolom. Ezután rászedem a karikára szeletelt répákat és újra 10 percig párolom, majd felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a hosszúkásra vágott burgonyát és az ételízesítőt. Ízlés szerint sózom és puhára főzöm a benne levőket.
A csipetke elkészítése:
Közben a tojásból, lisztből, kevés sóból félkemény tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, amikor forr.
Végül, még 10 percig főzöm, amíg a csipetke megfő.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.