Gulyás leves pulykából recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál őrölt kömény
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 tk ételízesítő
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 6 szem burgonya
- 1 ízlés szerint őrölt bors
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ízlés szerint só
- 10 ek rétesliszt
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
Elkészítése
Nagy fazékban, zsíron megpárolom a kockára vágott hagymát.
Félrehúzom és rászórom a pirospaprikát, őrölt köményt és a felkockázott húst. Ízlés szerint meghintem őrölt borssal.
Elkeverem, visszahúzom a tűzre, hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd ezzel is elkeverem.
Lefedve, 15 percig párolom. Ezután rászedem a karikára szeletelt répákat és újra 10 percig párolom, majd felöntöm 3 l vízzel.
Beleteszem a hosszúkásra vágott burgonyát és az ételízesítőt. Ízlés szerint sózom és puhára főzöm a benne levőket.
A csipetke elkészítése:
Közben a tojásból, lisztből, kevés sóból félkemény tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, amikor forr.
Végül, még 10 percig főzöm, amíg a csipetke megfő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »