Gulyás leves csirkéből recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 3 burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 1 vöröshagyma
- 1 közepes paradicsom
- 1 paprika
- fűszerpaprika
- ételízesítő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg liszt
Elkészítése:
A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A csirkét feldaraboljuk és a hagymán rövid ideig pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, sózzuk, őrölt borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Felöntjük vízzel, visszatesszük főni.
Beletesszük a paprikát és a paradicsomot és fél óráig főzzük. A zöldségeket kockázzuk, hozzáadjuk a leveshez. A burgonyát akkor adjuk hozzá amikor a hús megpuhult.
A tojásból, lisztből, kevés sóból galuskatésztát keverünk és ha megfőtt a burgonya, beleszaggatjuk a levesbe. A legvégén petrezselymet teszünk bele, de ezzel már nem főzzük tovább a levest.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.