Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyás leves csirkéből recept

Gulyás leves csirkéből
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke
    • 3 sárgarépa
    • 3 fehérrépa
    • 3 burgonya
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 vöröshagyma
    • 1 közepes paradicsom
    • 1 paprika
    • fűszerpaprika
    • ételízesítő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg liszt

    Elkészítése:

    A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A csirkét feldaraboljuk és a hagymán rövid ideig pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, sózzuk, őrölt borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Felöntjük vízzel, visszatesszük főni.

    Beletesszük a paprikát és a paradicsomot és fél óráig főzzük. A zöldségeket kockázzuk, hozzáadjuk a leveshez. A burgonyát akkor adjuk hozzá amikor a hús megpuhult.

    A tojásból, lisztből, kevés sóból galuskatésztát keverünk és ha megfőtt a burgonya, beleszaggatjuk a levesbe. A legvégén petrezselymet teszünk bele, de ezzel már nem főzzük tovább a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá