Gulyás leves csirkéből

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gulyás leves csirkéből

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 3 burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 vöröshagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 paprika
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • 1 tojás
  • 4 dkg liszt

Elkészítése:

A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A csirkét feldaraboljuk és a hagymán rövid ideig pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, sózzuk, őrölt borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Felöntjük vízzel, visszatesszük főni.

Beletesszük a paprikát és a paradicsomot és fél óráig főzzük. A zöldségeket kockázzuk, hozzáadjuk a leveshez. A burgonyát akkor adjuk hozzá amikor a hús megpuhult.

A tojásból, lisztből, kevés sóból galuskatésztát keverünk és ha megfőtt a burgonya, beleszaggatjuk a levesbe. A legvégén petrezselymet teszünk bele, de ezzel már nem főzzük tovább a levest.