Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízgombóc leves recept

Grízgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg sárgarépa
    • 15 dkg fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 burgonya
    • 1 vöröshagyma
    • olaj
    • bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek búzadara

    Elkészítése:

    A tojásokat villával felverjük, sóval ízesítjük és kanalanként hozzáadjuk a búzadarát. Elkeverjük és fél órát pihentetjük.

    A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük) és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel és beletesszük a megtisztított, 1 cm-es kis kockákra vágott zöldségeket. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt majdnem készre főzzük.

    Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és beleeresztjük a levesbe, vagy kanál segítéségével közvetlenül eresztjük bele őket. Lefedve készre főzzük.

    Tipp:

    Miután a gázt elzártam, a fedőt még egy fél óráig a lábason hagyom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá