Grízgombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 burgonya
- 1 vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek búzadara
Elkészítése:
A tojásokat villával felverjük, sóval ízesítjük és kanalanként hozzáadjuk a búzadarát. Elkeverjük és fél órát pihentetjük.
A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük) és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel és beletesszük a megtisztított, 1 cm-es kis kockákra vágott zöldségeket. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt majdnem készre főzzük.
Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és beleeresztjük a levesbe, vagy kanál segítéségével közvetlenül eresztjük bele őket. Lefedve készre főzzük.
Tipp:
Miután a gázt elzártam, a fedőt még egy fél óráig a lábason hagyom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »